En 51-årig man har anhållits misstänkt för mord på en 24-åring från Höganäs som hittades i en brunn. Foto: Foto: Anders Grönlund/Topnews

51-åring häktad misstänkt för brunnsmordet

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig man har häktats för mordet på den 24-åring vars kvarlevor hittades i en brunn i Hörby augusti.

Åklagaren anser att misstankarna mot honom stärktes under förhören efter gripandet tidigare i veckan.

Lunds tingsrätt beslutade att han ska häktas som på sannolika skäl misstänkt för mord, rapporterar lokala medier.

Brunnsmordet i Hörby

– Det är på grund av omständigheter som har kommit fram i förhör med honom, säger kammaråklagare Pernilla Trimmel till TT om de stärkta misstankarna.

Den häktade mannen var skriven på en adress i Hörby 1998, skriver Kvällsposten. Han hördes i utredningen redan 1998–99 i samband med 24-åringens försvinnande. Denne hade innan han försvann talat om för anhöriga att han skulle ”träffa några personer”. Sedan var han spårlöst borta i 18 år.

I samband med slamsugning av en brunn i Hörbytrakten den 22 augusti hittades skelettdelar som var nedsänkta och förpackade. Rättsläkare konstaterade senare att det var kvarlevorna efter 24-åringen som hittats.

Det är oklart när mordet ska ha ägt rum. I åklagarens häktningsframställan står det att det skedde någon gång mellan den 26 november och den 31 december 1998 i Hörbytrakten ”eller annars på okänd plats i riket”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet