Polisen hittade fler skelettdelar i brunnen utanför Hörby. Foto: Arkiv: TT

51-åring anhållen misstänkt för brunnsmordet

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig man har anhållits misstänkt för mord på en 24-åring från Höganäs som hittades i en brunn i Hörbytrakten i augusti.

Kriminalkommissarie Bo Lundqvist på Skånepolisen bekräftar att de nu anhållit en 51-årig man som misstänkt för mordet på 24-åringen från Höganäs.

Hur kunde ni hitta och anhålla den här mannen?

Brunnsmordet i Hörby

– Det är helt och hållet genom utredningarna som gjordes 1998 och 1999 men även sedan man fann kroppen och den utredning som gjordes i somras i samband med det, säger Bo Lundqvist, kriminalkommissarie, till SVT Nyheter Skåne.

Fyndet snabbade på utredningen

Kammaåklagare Pernilla Trimmel bekräftar att anhållandet är resultatet av ett utredningsarbete sen sommarens fynd:

–Sen offret hittades så har vi vidtagit en rad åtgärder i den här utredningen. Bland annat har flera förhör hållits och med personer som var intressanta när offret försvann för 18 år sedan. Dessa förhör och andra åtgärder i utredningen har nu lett till att den här personen har anhållits skäligen misstänkt för mord.

Det var i augusti som en spolbilschaufför hittade en sopsäck med skelettdelar i en brunn på en gård utanför Hörby. Kvarlevorna identifierades och man kunde konstatera att de tillhörde en man som försvann 1998 och som då var 24 år.

Känd av polisen

Är den anhållne mannen känd hos er sedan tidigare?

Vi har en uppfattning om honom. Men just nu fokuserar vi på att hålla förhör med honom. Vi har hållit ett inledande förhör där han nekar till brott. Vi hoppas kunna hålla själva huvudförhöret under morgondagen, säger Bo Lundqvist.

Vad har den anhållne för koppling till den mördade personen?

– Vi går inte in på några detaljer i det här läget.

Senast på fredag kl 12 ska den anhållna begäras häktad.

Den misstänkte mannen greps tidigare på tisdagen efter att kammaråklagare Pernilla Trimmel anhållit honom i hans frånvaro, rapporterar Kvällsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet