En 51-årig man har anhållits misstänkt för mord på en 24-åring från Höganäs som hittades i en brunn. Foto: Foto: Anders Grönlund/Topnews

Mordoffers pappa i Skåne för att dela ut belöning

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen anhölls en man misstänkt för mordet på en 24-årig man i Höganäs 1998. Nu har offrets pappa kommit till Skåne för att dela ut sin utlovade belöning.

Det var i augusti som kvarlevorna efter den mördade 24-åringen hittades i en brunn utanför Hörby. Fyndet gjordes av spolbilschauffören Peter Åhlin, under ett rutinjobb på den gård där brunnen fanns.

Strax efter att offret försvunnit 1998 utfäste hans pappa en belöning på 100 000 kronor till de personer som kunde bidra till ledtrådar i fallet.

Brunnsmordet i Hörby

När en 51-årig man i tisdags greps misstänkt för mord begav sig pappan till Skåne för att fullfölja sitt löfte, det skriver Skånska dagbladet.

Pengarna ska nu delas upp i tre lika stora högar. En del tillfaller Peter Åhlin. Lika stor del får de nuvarande ägarna till gården där kvarlevorna hittades. Resterande tredjedel ska enligt pappan tillfalla den hittills anonyme uppgiftslämnare som tidigare berättat för polisen att offret fanns i en brunn.

– Jag väntar på att han ska träda fram, säger pappan till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet