En 51-årig man har anhållits misstänkt för mord på en 24-åring från Höganäs som hittades i en brunn. Foto: Benresterna som hittades på gården kommer troligen från en man. Foto: Anders Grönlund/Topnews

Brunnen töms efter likfyndet

Uppdaterad
Publicerad

Brunnen där ett lik hittades förra veckan ska undersökas ytterligare. Under de närmaste dagarna ska tekniker tömma den.

Skelettfyndet som gjordes i en brunn på en ödegård i Hörby har visat sig tillhöra en människa, enligt den rättsmedicinska undersökningen. Men polisen vill inte gå in på mer detaljer kring fyndet.

– Denna veckan avvaktar vi rättsmedicinska, de har bollen just nu och ska fortsätta undersökningen av kroppsdelarna. Rent polisiärt kommer vi också att åka ut och undersöka brunnen, säger Anders Svenson, kommissarie på Kristianstadspolisen.

Brunnsmordet i Hörby

Förutom att tömma brunnen där kroppsdelarna hittades ska polisen även titta närmare på två andra avloppsbrunnar på gården. Men hittills har teknikernas och kriminalsökhundarnas undersökning av området inte resulterat i fler skelettfynd.

Enligt Anders Svenson är det resterna av en man som legat i brunnen på gården, men identifieringen är fortfarande inte klar.

– Det är det vi jobbar med, att få identiteten fastställd. Vi jobbar vidare med register över försvunna personer, säger Anders Svenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet