God stämning inför distanstävling

Uppdaterad
Publicerad

Det var blåsigt i Östersund när skidskyttarna laddade i tisdags för onsdagens distanstävling. Det kommer att bli tufft, spådde de svenska åkarna.

Det är ett ungt svenskt lag på fyra åkare som startar i onsdagens distanstävling i världscupen i skidskytte i Östersund. Med ett undantag, Fredrik Lindström som är stjärnan i laget.

– Det är ett ungt och hungrigt lag. Jag vet inte om jag kan kallas ung längre, men hungrig är jag! Det ser bra ut, det var ju många som gjorde några av sina första framträdanden här i söndags – och på vilket sätt. Väldigt roligt, säger Fredrik Lindström till SVT.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Söndagens tävlingar resulterade i en svensk fjärdeplats i singelstafetten och en femteplats i mixstafetten. En positiv start som behövdes.

– Det var en rolig start på säsongen och en härlig stämning på läktaren, riktigt skoj, säger Fredrik Lindström som menar att det är viktigt med en bra start för att få in en bra stämning i truppen från början.

Nu väntar krävande distanstävlingar i tuffa banor, där det gäller att sätta sina skott för att inte få en minuts tillägg.

– Det kommer att bli grymt tufft, första gången på 20 kilometer. Det är tuffa banor och tuffast möjliga motstånd, säger Peppe Femling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Mer i ämnet