Sveriges Tobias Arwidsson under skidskytte mixedstafetten vid världscuppremiären i Östersund förra året. Foto: TT

Premiär med dubbla stafetter

Uppdaterad
Publicerad

Världscupssäsongen i skidskytte inleds på söndagen i Östersund.

På programmet står mixedstafetter i dubbel upplaga.

Tävlingsdagen inleds med den i världscupsammanhang nya grenen singelmixed. En tävlingsform som tillkommit för att gynna nationer med få tävlingsåkare. Lagen består av två åkare en kvinnlig och en manlig åkare som åker två sträckor var. Den svenske huvudtränaren Wolfgang Pichler har tagit ut duon som ska representera Sverige i premiären: Linn Persson och Tobias Arwidsson.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Tror på rafflande tävling

”Den här tävlingsformen tror vi passar Tobias Arwidson väldigt väl och kompletterat med en offensiv åkare som Linn Persson bäddar det här för en synnerligen rafflande tävling”, säger huvudtränare Wolfgang Pichler i ett pressmeddelande.

I den traditionella mixedstafetten ställer Sverige upp med Elisabeth Högberg, Anna Magnusson, Peppe Femling och Fredrik Lindström.

”Tar vi en placering bland de tio bästa så gör vi det bra. Konkurrensen hårdnar eftersom det här numera är en OS-gren, därför ser vi att även de stora länderna satsar hårt på mixedstafett”, säger Wolfgang Pichler.

De individuella tävlingarna i Östersund inleds på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Mer i ämnet