Vid tio-tiden idag på förmiddagen samlades förstamajdemonstranter i Norrahammar. Foto: Linda Ohlsson

Glest i majtåget i Norrahammar

Uppdaterad
Publicerad

Det var glest i leden när årets förstamajdemonstranter samlades på Slätten i Norrahammar.

Endast 35 personer hade dykt upp när det var dags för avmarsch vid tio-tiden denna kylslagna förmiddag. Men talaren, kommunalrådet Mona Forsberg, var optimistisk och menade att just den här dagen är viktigare än någonsin. Inte minst efter gårdagens rapport som visar att antalet LO-medlemmar aldrig har varit så lågt och att Socialdemokraterna drabbats av en förtroendekris. Enligt DN har partiet bara vid ett tillfälle tidigare firat första maj med sämre opinionsstöd.

Ett hundratal

I Huskvarna var det något fler som slöt upp – ett hundratal. Men här hölls inget demonstrationståg utan en gemensam samling och också här konstaterades att uppslutningen var sämre än förväntat.

1 maj Jönköping

– Det är vår medborgerliga plikt att vara här. Här brukar vara några hundra fler men jag tror att vädret spelar en stor roll också, sade Katja Öz som också konstaterade att korven hade en rykande åtgång i kylan.

– Det är viktigt att vi som känner att den här dagen betyder något också går ut och visar det, säger Laila Bradling.

Och runt om på olika platser i länet hölls traditionella första-maj demonstrationer och på plats fanns både artister och riksdagsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

1 maj Jönköping

Mer i ämnet