Polisen är på plats utanför den lägenheten där ett mord misstänks ha inträffat under natten. Foto: Fredrik Weibull SVT

En hittad död i lägenhet i Jönköping – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i en lägenhet på Råslätt i södra Jönköping. Polisen har startat en förundersökning om misstänkt mord och en misstänkt man har gripits. I övrigt är polisen mycket förtegen vad gäller detaljer kring händelserna.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen fick polisen uppgift om att ett grovt brott kunde ha skett på platsen. På torsdag förmiddag bekräftade polisen att en man har gripits, som misstänkt för mordet. Polisen vill inte gå in på mannens ålder eller var han greps.

– Jag kan inte säga något om det i det här läget. Utredningen är inne i ett väldigt känsligt läge, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Dödsskjutning på Råslätt

Läs också: Man anhållen för misstänkta mordet på Råslätt

”Uppenbart misstanke om mord”

Dörren som brutits upp. Foto: Fredrik Weibull SVT

– Det var allmänheten som på något sätt fått information om att det eventuellt skulle kunna ha skett ett brott i den här lägenheten, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid Polisen region öst, till SVT Nyheter.

Han berättar vidare att polisens patrull bestämde sig för att gå in i lägenheten när ingen svarade, efter att man knackat på dörren.

– Här mötte ju patrullen något som ganska uppenbart tydde på att det fanns misstanke om mord, säger Nilesryd till SVT Nyheter.

Vad var det som tydde på det?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget utan att ge detaljer om hur den här mannen skulle ha bragts om livet. Och det kan vi inte göra just nu.

Undersökning inledd i natt

Foto: SVT

Polisen vill inte ge några detaljer kring vilken ålder den döde mannen är i eller om han är känd hos polisen sedan tidigare. De vill heller inte kommentera någonting kring den man som har gripits och huruvida han är känd av polisen sedan tidigare.

Ett tämligen omfattande polisarbete pågår fortfarande på Råslätt.

– Det är som vanligt vid den här typen av ärenden: Teknisk undersökning, knacka dörr, prata med folk som kan ha kopplingar till den här lägenheten, säger Nilesryd.

Grannen reagerade på alla poliser

När SVT Nyheter Jönköping kommer till Råslätt på torsdagsmorgonen är polisen på plats.

En granne berättar för SVT att det var lugnt där när hon kom hem från jobbet vid 20-tiden på onsdagskvällen.

Hon har inte sett eller hört något konstigt i huset. Hon reagerade först senare under kvällen, när hon såg att det var massa polisbilar på hela Råslätt och poliser som sökte med hundar.

Då förstod hon att något hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Råslätt

Mer i ämnet