Foto: SVT/Habo kommun

SD-politiker tar time out

Uppdaterad
Publicerad

Kommunpolitikern Lennart Karlsson avstår sina uppdrag i väntan på utredning.

Sverigedemokraten och Kommunfullmäktigeledamoten Lennart Karlsson från Habo väljer nu att ta time out från alla politiska uppdrag i väntan på att hans ärende utreds av riksorganisationen.

Tidigare ikväll höll Sverigedemokraterna i länet krismöte efter uppgifter från Jönköpings-Postens granskning  om att han publicerat omkring 11 000 rasistiska inlägg på olika sajter på nätet. Lennart Karlsson var själv med på mötet och meddelade styrelsen att han i väntan på ett beslut från medlemsutskottet tar time out från sina politiska uppdrag.

Storm kring SD-politiker

– Han fick själv ta ställning till hur han skulle göra. Det var hans beslut att ta time out, säger Björn Forsell, ordförande för SD:s länsorganisation. Jag tycker att det var ett riktigt beslut.

Björn Forsell vill själv inte ta ställning till trovärdigheten i att Lennart Karlsson själv ska ha skrivit alla inlägg, eller om någon annan hackat sig in på hans konto.

– Jag har inga synpunkter på det, säger han. Men i morgon ska jag skicka vårt protokoll från styrelsemötet till medlemsutskottet i Sverigedemokraterna. Sedan får vi se vad de kommer fram till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storm kring SD-politiker

Mer i ämnet