Foto: SVT/Habo kommun

SD:politikern: ”Människan består av flera raser”

Uppdaterad
Publicerad

”Det finns olika raser inom homo sapiens”. Det uttalandet gör SD-politikern Lennart Karlsson i en intervju som publiceras i Jönköpings-Posten idag.

På onsdagen kommer tidningen med nya uppgifter kring SD-härvan i Habo.

Jönköpings-Posten har träffat både Lennart Karlsson, partiets gruppledare i Habo, Morgan Malmborg och vice länsordförande, Björn Runn i en intervju där bland annat följande tas upp:

Storm kring SD-politiker

I en kommentar på det konto som Lennart Kalrsson skapat på olika sajter på internet och där han skriver under identiteten UNObserver står det, enligt JP: ”Så, ja, det finns enligt mig olika raser inom homo sapines. Alla är inte lika snälla, intelligenta eller givmilda”.

Och under intervjun står han fast vid detta. På en rak fråga svarar han:

”Visst finns det olika raser, men vi är ju alla Homo Sapiens”, säger han. Han säger också att ”en eskimå kan du gå in till , du får allt från hans fru till vad han har i skafferiet. Prova det men en arab... Det är en ideologi som sammanfaller med gruppens genetik”

Lägre IQ

Och enligt Jönköpings-Posten får han stöd av Morgan Malmborg att IQ varierar efter ras. Han säger under intervjun: ” typ, som i Somalia, de har mycket inavel som sprider lägre IQ.  I Sverige har vi inte så”.

Björn Runn säger till tidningen att man nu ska gå till botten med både vad som skrivits på internet och med det som sades under intervjun och att han först därefter är beredd att kommentera det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storm kring SD-politiker

Mer i ämnet