Foto: SVT

Sommartid eller sommartid?

Uppdaterad
Publicerad

I natt ställde vi om till sommartid men överallt verkar inte omställningen fungerat smärtfritt. På den nya sortergården i Jönköping rådde det förvirring idag.

Är det sommartid eller kanske under sommaren som menas? SVT Nyheter Jönköping tog under söndagen emot samtal från irriterade kommuninvånare som åkt till sortergården på Råslätt i Jönköping för att slänga skräp. Förgäves.

Bommen förblev nedfälld och sortergården stängd, trots att det faktiskt står på skylten att det ska vara öppet även på söndagar under sommartid.

– Skriver de så måste de ju stå för det också. Det står ju faktiskt sommartid, säger en man som kommit för att göra sig av med diverse skräp.

Mannen fick liksom alla andra, ta med sig skräpet hem igen.  

Sortergården på Råslätt är Jönköpings kommuns allra nyaste och modernaste. Den öppnade så sent som för tre veckor sedan. Och på kommunens webbsida kan man i det finstilta faktiskt läsa att söndagsöppet sommartid gäller från 2 april till 29 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.