Foto: SVT/Arkiv

Lång utredning om rånet i Slagnäs

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan tre månader och flera omhäktningar har åklagaren väckt åtal för det brutala rånet mot en äldre man utanför Slagnäs, Arjeplogs kommun.

Brottet ägde rum i somras, då en äldre man blev brutalt misshandlad och rånad i sin säsongsbostad utanför Slagnäs. Två män frihetsberövades efter brottet. Den ena, en 27-årig man hemmahörande i Västerbotten, släpptes efter ett par veckor men den andre, en jämnårig man från Norrbotten, har suttit häktad fram tills nu. Han åtalades idag misstänkt för grovt rån. Mannens advokat kommenterar den långa handläggningen på Norran.se:

– Det har varit en väldigt lång utredning, vilket vi påpekat i samband med omhäktningsförhandlingarna. Svaret har blivit att det är långa handläggningstider vid Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping, säger advokat Mattias Jaldeby till Norran.se.

Grovt rån i Arjeplog

Mannen medger delaktighet i rånet, men säger att han inte hade någon delaktighet i den grova misshandeln.

Norran.se: Vem utförde rånet?

– Han menar att det är den person som tidigare suttit frihetsberövad men som efter ett par veckor släpptes av åklagaren. Min klient säger att han inte orsakat några skador på mannen i bostaden, säger Mattias Jaldeby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt rån i Arjeplog

Mer i ämnet