Mordmisstänkt häktades via videolänk

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mord på en kvinna i Kiruna och greps i Tyskland häktades under måndagen. Han förnekar dock att han skulle ha mördat kvinnan.

Det var den 26 juli som en kvinna hittade död i sin bostad i Kiruna. Misstankarna riktades mod en man som visade sig ha lämnat landet. Han greps i Tyskland där han har suttit gripen innan han överlämnades till Sverige och anlände till häktet i Luleå i lördags.

Han har tidigare förklarats häktad i sin utevaro. Nu närvarade han vid häktningsförhandlingen i Gällivare via videolänk från Luleå.

Dömd för mord på flickvän i Kiruna

Även åklagaren Anna Bergström var med på videolänk från Luleå.

Hon säger:

-- Mannen förnekar mord och motsätter sig häktningen. Däremot erkänner han något som skulle kunna rubriceras som misshandel.

Händelsen som ledde till kvinnans död har hänt någon gång mellan den 24 och 26 juli. Anna Bergström vill inte vara mer specifik om när man tror att händelsen har inträffat och hon vill heller inte säga något om bevisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dömd för mord på flickvän i Kiruna

Mer i ämnet