Niska ska medla i Pajalas S-bråk

Uppdaterad
Publicerad

I vintras skakades Pajala av ett internt s-bråk när den nya ledningen tog över. Nu ska tidigare kommunalrådet Bengt Niska medla mellan fraktionerna i partiet.

Det är Pajala arbetarekommun som nu bjuder in Pajalas S-förening kring ett samtal om det man kallar visioner i Pajala kommun. Förhoppningen är att S-föreningen vill samarbeta med arbetarekommunen.

LÄS MER: (S) i Pajala begär uteslutning av Jan Larsson

Splittringen inom (S) i Pajala

Enligt Ulrica Hammarström, ordförande i arbetarekommunen, så hade ”sprickan aldrig uppstått ifall ett antal medlemsbeslut hade följts, så vi är glada över att de accepterar att det i Pajala AK är demokratiska spelregler som gäller.”

LÄS MER: Hon blev socialdemokraternas kandidat

Detta enligt ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagen.

Arbetarekommunen menar att det kommer behövas ta tuffa beslut i Pajala framöver och att då krävs att partiet står enat.

Nu har tidigare kommunalrådet Bengt Niska kallats in för att föra samman de olika fraktionerna i partiet.

”Vi har har hittills haft 2 samtal med Bengt Niska som moderator men det är naturligtvis inte ett arbete som på något sätt är färdigt, inte heller i vilken form det kommer att fortsätta.” uppger Ulrica Hammarström.

Frågan om att ena partiet kommer nu tas upp i arbetarekommun där de 350 medlemmarna ska få ta ställning i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Splittringen inom (S) i Pajala

Mer i ämnet