Foto: SVT

Enorm ungdomsgård slår upp portarna

Uppdaterad
Publicerad

I Markbackens centrum harTegelbruket etablerat sig, kommunens storsatsning på ett allaktivitetshus för ungdomar mellan 16 och 25 år.

Det är tänkt som ett hus för alla men mest för ungdomar. Verksamheten kommer att växa fram utifrån ungdomarnas behov och intressen, men här ska finnas utrymme för bland annat musik och olika idrotter, café, fritidsgård och bibliotek.

– Aktiviteterna kommer förhoppningsvis vara så enkelt att ungdomarna själva får styra väldigt mycket, säger Thomas Rasmusson, verksamhetschef.

Tegelbruket

Här kommer också att finnas en äventyrshall med klättervägg och en lokal för dans och ett gym. KFUM Örebro och Sensus studieförbund står för verksamheten och får bidrag från Örebro kommun och Örebrobostäder.

Hur många räknar ni med ska komma hit?

– Vi skissar på att uppemot 1 500 personer varje dag och då är det delat på skola, fast verksamhet och den öppna verksamheten, säger Thomas Rasmusson.

Tegelbruket är stort som en och en halv fullstora fotbollsplaner och har officiell invigning den 2 mars.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tegelbruket

Mer i ämnet