Foto: SVT

Fredrik Persson (MP) emot boxning i Tegelbruket

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer kritik mot att Örebro kommun ekonomiskt stöttar boxningen i ungdomshuset Tegelbruket.

Miljöpartisten Fredrik Persson tycker inte att Örebro kommun ska stötta boxningsverksamheten i Tegelbruket ekonomiskt. Det säger han efter fredagens boxningsmatch då tidigare världsmästarinnan Frida Wallberg drabbades av en hjärnblödning.

– Jag tycker det är tveksamt att kommunen ska vara med och delfinansiera boxning. Boxning är en verksamhet som är riskabel och går ut på att man ska slå varandra. Det är ju en våldssport, säger Fredrik Persson.

Tegelbruket

”Billiga poäng”

Men Kamran Kabinejad som är chefstränare vid Örebro boxningsklubb förstår inte Perssons kritiska inställning.

– Jag tycker att Fredrik Persson plockar väldigt billiga politiska poäng på en annan persons skada. Jag tror inte han bryr sig om ungdomarna som finns hos oss och alla som är aktiva, säger Kamran Kabinejad.

– Jag tror att tränarna på Tegelbruket har gott omdöme. Men det är ju så att det finns en boxningsring på Tegelbruket och man bedriver mindre matchverksamhet där, säger Fredrik Persson.

”En annan nivå”

– Frida Wallberg, där gällde det WBC-titeln. Hon är en världsmästarinna och det är en jättestor skillnad. Det går inte ens att jämföra med vardagen i våra träningslokaler, det är en helt annan nivå, säger Kamran Kabinejad.

Frida Wallberg väcktes på söndagsmorgonen ur sin koma, och mår enligt hennes pojkvän efter omständigheterna bra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tegelbruket

Mer i ämnet