Politikerna vill inte ge besked om skolans framtid

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för Valjevikens folkhögskola i Sundbyvik är osäker. Stiftelsen vill att landstinget ska skjuta till pengar, men politikerna vill i nuläget inte ge något besked.

– Vi är väldigt nöjda med den verksamhet de bedriver för sin målgrupp. Vi ser fram emot en konstruktiv dialog om hur det ska se ut i framtiden, säger landstingspolitikern Martin Lind (S).

Tjänstemän på landstinget har nu fått i uppdrag att se över vilka olika lösningar som är möjliga. Enligt Martin Lind (S) ska de dels se om det är juridiskt möjligt för landstinget att gå in och stötta en privat aktör. Dels hur en sådan satsning skulle stå i relation till andra satsningar i landstinget.

valjevikens folkhögskola

– Det är svårt att fastställa någon tidsplan för när vi kan lämna besked, men under hösten skulle jag tro med tanke på budgeten, säger Martin Lind (S).

Vilka alternativ finns inom landstinget?

– Inom landstinget finns inget alternativ till den här verksamheten. Däremot finns det liknande rehabiliteringsinsatser i andra delar av landet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

valjevikens folkhögskola

Mer i ämnet