”Vore en tragedi om skolan läggs ner”

Uppdaterad
Publicerad

Det vore en tragedi om Valjevikens folkhögskola läggs ner. Det menar Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft som tror att många av dagens elever skulle bli sittande hemma.

– Många skulle bli sittande ensamma hemma och kanske må psykiskt dåligt. Det vore en tragedi om den läggs ner – den är en del av deras rehabilitering, säger Pia Dehlin Stadig, vice ordförande för Hjärnkraft i Örebro.

Hjärnkraft är en intresseorganisation för människor med förvärvad hjärnskada och deras anhöriga. Enligt dem är den här typen av verksamhet viktig för att personer med hjärnskador ska komma tillbaka till livet.

valjevikens folkhögskola

– De behöver komma ut i samhället och träna sig i den dagliga sysselsättningen, säger Pia Dehlin Stadig.

Vad finns det för alternativ?

– Det är väl öppenvårdsteamet på USÖ, men där kan man ju inte gå hur länge som helst. Sedan har vi vår förening som ordnar aktiviteter för skadade medlemmar. Det finns inte så mycket annat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

valjevikens folkhögskola

Mer i ämnet