Foto: Niklas Luks

Den mördade skulle vittna i rättegång

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som avled efter skottlossningen i Hageby idag ska i oktober förra året ha utsatts för ett mordförsök, men rättegången kommer ändå att dra igång klockan 9 på morgonen idag.

Händelserna i Hageby kan ha kopplingar till åtalet som rör konflikter mellan rivaliserande kriminella gäng.

– På vilket sätt rättegången kommer att påverkas av det nu inträffade är för tidigt att säga, detta kommer jag diskutera med tingsrätten och övriga parter i samband med att rättegången startar, sa chefsåklagare Torsten Angevåg vid Åklagarkammaren i Norrköping som är åklagare i ärendet.

Gängkrig i Norrköping

Fler inblandade

Det var efter en skottlossning under eftermiddagen idag som 20-åringen avled. En man i 35-årsåldern skadades också. De är bägge kända av polisen och straffade sedan tidigare. Polisen tror att fler personer är inblandade i händelserna.

Skulle peka ut gängmedlem

Till dn.se säger chefåklagare Torsten Angervåg att han är övertygad om att gärningsmännen velat förhindra att 20-åringen under onsdagen skulle peka ut en medlem i en undergrupp till ett kriminellt mc-gäng för det mordförsök som 20-åringen utsattes för i höstas.

Det här är det värsta och grövsta som jag varit med om under mina 25 år som åklagare. Man ska inte kunna förhindra en rättegång genom att avrätta målsäganden och jag kommer inte att lägga ner målet, säger chefsåklagaren till DN.

29-åring åtalad

Det är en 29-årig man som står åtalad för mordförsöket i oktober på den nu avlidna 20-åringen. 20-åringen ska då ha förts till ett skogsparti och skjutits med tre skott, ett i benet, ett i armen och ett i halsen. Skadorna var då livshotande och enligt åtalet var det bara tillfälliga omständigheter som gjorde att 20-åringen överlevde den gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet