Nya gripanden efter gängbråket

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Linköping grep tidigt på onsdagsmorgonen ytterligare tre personer kopplade till de kriminella nätverk som drabbade samman vid Ryds herrgård i helgen.

Det var vid klockan 03.30 på onsdagsmorgonen som polisen genomförde en husrannsakan på Fogdegatan i Skäggetorp. I lägenheten befann sig tre personer.

– De är kända av oss sedan tidigare och har anknytning till de kriminella nätverken, säger Erik Thulin, informatör Polisen Östergötland.

Grovt vapenbrott

Flera beslag gjordes, men exakt vad beslagen består i vill polisen inte gå ut med i nuläget. De gripna är i 18 till 28-årsåldern och anhölls senare av åklagare som misstänkta för grovt vapenbrott.

– Vi arbetar med flera spår. Vi ska fokusera på brottsutredningarna för det är flera grova brott som inträffat och så ska vi arbeta trygghetsskapande med hög närvaro i aktuella områden samtidigt som vi ska informera allmänheten, säger Erik Thulin.

Vill ha in tips

Polisen vill fortfarande ha in tips från allmänheten.

– Vi vill främst ha in iakttagelser från Ryds Herrgård natten mellan fredag och lördag 7-8 mars. Vi vill gärna ha in tips om fordon och personer som rört sig i området och det gäller även iakttagelser från närliggande vägar som Björnkärrsgatan och Alsättersgatan, säger Erik Thulin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.