Foto: Arkivbild

Tre gripna efter gängkonflikter i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Gängoroligheterna i Linköping fortsätter. Polisen har satt in extrapersonal för att stävja våld och konfrontationer. I natt flyttades fokus för insatserna från Ryd till Skäggetorp.

Sent i går kväll samlades ett 30-tal personer från ett av de två gängen som deltagit i våldsamheterna i Skäggetorp. Och polisen genomförde under natten ett 30-tal kroppsvisitationer och kontroller av bilar.

Vid 02-tiden greps tre personer misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Polisen utreder nu två försök till mord, mordbrand och två fall av misshandel.

Under fredags- och lördagsnatten kom larm om bråk, brandattentat, knivskärning och skottlossning i Ryd. Ingen uppges ha fått livshotade skador. Enligt polisen har det varit oroligt i området under en tid.

Under helgen har polisens huvudinriktning varit att arbeta trygghetsskapande och att ha hög synlighet. Insatsen kommer enligt polisen att fortsätta så länge det behövs.

Från politiskt håll i Linköping har åsikterna gått isär vad gäller polisen insatser. Några anser att de varit tillräckliga, andra otillräckliga.

Men alla är överens om att något måste göras för att garantera lugn och trygghet i Linköpings alla stadsdelar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.