• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Mannen hittades död i en brinnande bil Foto: Niklas Luks

”Övertygande bevisning” i fallet med mordet i Klockaretorpet

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten i Norrköping är övertygad om att den 45-årige man, som åtalas misstänkt för mord på en 49-årig man i Klockaretorpet, är skyldig. Rättegången är dock inte helt klar än.

I juni hittades den 49-åriga mannen död i en brinnande bil på en parkering i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. I början av december inleddes rättegången mot den 45-åriga man som misstänks ha dödat den andra mannen genom att slå honom i huvudet upprepade gånger med ett hammarliknande föremål och sedan tända eld på honom.

”Övertygande bevisning”

Norrköpings tingsrätt menar att det finns ”övertygande bevisning” för att 45-åringen mördat den andra mannen, men vill att Socialstyrelsen yttrar sig om den rättspsykiatriska undersökning som gjorts eftersom de anser att deras tidigare uttalande om undersökningen varit för vagt. Domen kommer därför att komma först då detta är gjort.

Mord i Klockaretorpet

Mannen, som erkänt vållande till annans död,  kommer tills dess att fortsätta att vara häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Klockaretorpet

Mer i ämnet