Lena Adelsohn Liljeroth och Sven Wolter. Foto: TT

Wollter-bråket går vidare

Uppdaterad
Publicerad

Sven Wollter och Östgötateatern ska göra en ideell kabaré till förmån för de hemlösa i Norrköping. Kulturministern kritiserade en partikamrat, som visat stöd för Wollter på Facebook, vilket fått skådespelaren att se rött.

Sven Wollter och Östgötateatern ska göra en ideell kabaré till förmån för de hemlösa i Norrköping. Detta initiativ fick Sven-Åke Molund, numera pensionerad moderat ordförande i socialnämnden i Norrköping, att applådera. ”Det är otroligt humanitärt”, skrev han på sin Facebook-sida.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth skrev då ett inlägg på Facebook, där hon kritiserade Sven-Åke Molunds stöd och påpekade att Wollter ”stolt kallar sig kommunist”, en grupp som enligt kulturministern ”aldrig haft någon medkänsla med samhällets olycksbarn eller oppositionella i länder där de tagit makten”.

Sven Wollter har nu svarat kulturministern på Aftonbladets debattsida i hätska ordalag. Han kallar henne ”en eländigt obegåvad kulturminister” och inleder med att säga att teatern tack vare hennes inlägg kan räkna med knökfullt på söndagens föreställning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.