Getrud (t.h) fick en välkomstpuss av bästisen Kola (t.v) när hon kom till Tyringe igen. Foto: Kenneth Sundin

Här får Getrud en välkomstpuss av Kola

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sen påträffades den kidnappade Getrud i en överhettad bil i Stockholm. Idag återförenade den tre månader gamla killingen med sin bästis Kola på gården utanför Tyringe. Och fick en välkomstpuss.

– Det är en ren lycka att vi nu fått hem Getrud. Hennes bästa kompis Kola har inte ätit sedan hon försvann. Men nu kan hon äta igen, säger getfarmaren Victoria Mårtensson Winberg.

Det har varit en omtumlande vecka för henne. Hon förstod direkt att det var hennes Getrud det handlade om när hon såg nyheten om geten i den överhettade bilen i Stockholm. Men att få tillbaka Getrud till Skåne var lättare sagt än gjort.

Getrud kom hem efter kidnappningen

LÄS MER: Skånsk getägare: ”Det är vår Getrud, jag är helt säker”

Kvinnan som ägde bilen sade först att det var hennes get. Men kompisar till kvinnan hörde av sig till Victoria Mårtensson Winberg på sociala medier och berättade sanningen.

– Kvinnans kompisar hjälpte mig. De skrev ”gör det rätta och berätta för polisen” till henne. Och det gjorde hon tydligen igår, säger Victoria Mårtensson Winberg.

Har bott på Skansen

Getrud har tillbringat de senaste dagarna på Skansen. Men vid lunchtid på fredagen körde en bekant till familjen Getrud till Tyringe i en hundbur. Vid 18-tiden var hon hemma igen.

Victoria Mårtensson Winberg är överlycklig, men gladast är nog killingen Kola.

– Getrud och Kola är bästisar. De är båda supersociala och det är viktigt att vi tar ut Getruds bästis när hon kommer. Kola har varit jätteolycklig sen Getrud försvann. Hon är ledsen och bäar hela tiden, fortsätter Victoria Mårtensson Winberg.

Foto: Kenneth Sundin/SVT

Fick välkomstpuss av Kola

Victoria Mårtensson Winberg förstår att en förbipasserande kan fatta tycke för Getrud, men inte att det ska gå så långt som till kidnappning.

– Jag förstår impulsen att ta upp henne i famnen. Getrud sträcker sig upp mot alla hon träffar.

Och visst fick hon ett varmt och kärleksfullt mottagande när hon kom tillbaka.

Getrud (t.h) fick en välkomstpuss av bästisen Kola (t.v) när hon kom till Tyringe igen. Foto: Kenneth Sundin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Getrud kom hem efter kidnappningen

Mer i ämnet