Getrud räddades ur en stekhet bil utanför Eriksdalsbadet. Foto: Polisen Södermalm

Bortrövade geten Getrud kommer hem

Uppdaterad
Publicerad

Den lilla geten Getrud rövades bort från ett gårdsmejeri utanför Hässleholm och återfanns i förra veckan när hon räddades ur en het bil vid en badmintonhall i Stockholm.

Getrud, som uppges vara en social och kelig knäget, har sedan hon hittades i bilen blivit omhändertagen på Skansen i Stockholm. Men i dag återvänder hon alltså till Glada getens gårdsmejeri i Hässleholm, skriver P4 Kristianstad.

– Det viktigaste är att vi tar ut hennes bästis Kola när hon kommer. Kola har varit jätteolycklig sen Getrud försvann. Hon är ledsen och bäar hela tiden, säger getfarmaren och Getruds ägare Victoria Mårtensson Winberg.

Getrud kom hem efter kidnappningen

LÄS MER: Get räddad ur kokhet bil av polis

Familjen som äger gårdsmejeriet trodde först att Gertrud blivit tagen av en räv, eftersom själva tanken på en getstöld kändes osannolik. När media började visa bilder på geten i bilen i Stockholm kände ägarna igen henne och nu ska de alltså återförenas.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Getrud kom hem efter kidnappningen

Mer i ämnet