En 51-årig man har anhållits misstänkt för mord på en 24-åring från Höganäs som hittades i en brunn. Foto: Foto: Anders Grönlund/Topnews

Pappan till offret: ”Det känns jätteskönt”

Uppdaterad
Publicerad

Han har väntat länge på dagens besked – pappan till den 24-årige man som försvann för 18 år sen och vars kropp hittades i augusti.

– Det har inte gått en dag sen min son försvann som jag inte har tänkt på honom. Jag har hela tiden blivit påmind om att min son är borta, säger pappan till SVT Nyheter Skåne.

–Det räcker att man ser någonting på nyheterna om nån försvunnen eller något om Skåne för att tankar ska börja, för att minnen ska komma tillbaka.

Brunnsmordet i Hörby

Efterlängtat besked

Dagens besked om att en 51-årig man nu har anhållits misstänkt för mord på 24-åringen var efterlängtat. Gripandet sker knappt två månader efter att den mördade mannens kropp hittats.

– Det känns jätteskönt att få det här beskedet. Jag är väldigt överraskad att polisen så snabbt har kommit fram till detta. Jag har inte fått några ytterligare detaljer kring gripandet men jag är imponerad att polisen och deras tekniker har lyckats på denna korta tid.

Pappan har tidigare utfäst en belöning på 100 000 kronor för information om var kroppen finns och efter fyndet i augusti ytterligare 300 000 kronor för upplysningar som kan leda till den skyldige.

Vill få ett avslut

– Jag har dagligen blivit påmind om detta sedan min son försvann för 18 år sen. Nu vill jag få ett avslut. Vi får se hur den här utredningen fortsätter, avslutar pappan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet