Foto: SVT

Förre landshövdingen Stefan Carlsson lämnar utredning

Uppdaterad
Publicerad

Under februari tidigare i år utsågs den förre landshövdingen i Kalmar att leda utredningen om en samordnad alarmeringstjänst. Nu har han hoppat av.

Enligt Dagens Medicin har Stefan Carlsson nu lämnat uppdraget att leda utredningen kring en samordnad alarmeringstjänst. Syftet var bland annat att ta fram förslag på en nationell alarmeringsfunktion.

Utredningen skulle ha varit klar under våren 2017, men Stefan Carlsson har nu valt att avsäga sig uppdraget eftersom det dragit ut på tiden på grund av hans sjukskrivning.

Nu blir det istället Erna Zelmin Ekenhem som kommer att leda utredningen, det är oklart om den kommer att hinna bli klar till våren som planerat.

Stefan Carlsson fick lämna uppdraget som landshövding i somras efter avslöjandet om att han bland annat ringt telefonsexsamtal för skattebetalarnas pengar. Sedan den första september i år arbetar Stefan Carlsson på deltid vid Finansdepartementet med bland annat förslag till nya regioner i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.