Foto: SVT

Kvinna död – misstänks vara mördad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsålders misstänks ha blivit mördad i Oskarshamn natten till söndag. Polisen har gripit en man i 25-årsåldern som misstänks för mordet, samt två personer misstänkta för skyddande av brottsling.

Den 25-åriga man som följt med henne till sjukhuset, även han med vissa skador, greps snabbt av polis och anhölls av åklagare misstänkt för att ha mördat kvinnan. Mannen ska ha haft någon slags relation till kvinnan, och han har förhörts under dagen.

– Vi antar att mordet skett i Oskarshamn, men vi har ännu inte bilden klar för oss, säger Mia Sandgren som är polisens presstalesman i Malmö.

Misstänkt mord i Oskarshamn

Ytterligare två anhållna

Utöver den misstänkte mannen är ytterligare två personer anhållna, de båda är misstänkta för skyddande av brottsling.

De bägge anhållna personerna är födda 1989 respektive 1961 och anhölls på eftermiddagen efter att förhör hade hållits med dem under dagen.

Hur pass skadad mannen är framkommer inte. Polisen vill inte heller kommentera kvinnans skador.

Stadsparken avspärrad

Enligt Ulf Karlsson, kommissarie vid Kalmarpolisen, har i princip hela stadsparken i Oskarshamn spärrats av då det är ”en trolig brottsplats”.

Vilken relation den döda kvinnan och den misstänkte gärningsmannen har till de övriga två inblandade personerna är ännu oklart, liksom på vilket sätt skyddandet ska ha gått till.

– Nu gäller det att dels göra en teknisk undersökning, dels höra alla inblandade. Fördelen är att man troligen har en gärningsman, säger Ulf Karlsson.

Polisen har ännu inte gjort några fynd i stadsparken i Oskarshamn som går att koppla till det misstänkta mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Oskarshamn

Mer i ämnet