Länsmusikchefen Kjell Lindström går i pension. Foto: SVT

Länsmusikchefen Kjell Lindström slutar

Uppdaterad
Publicerad

Det blev under fredagskvällen klart att länsmusikchefen Kjell Lindström går i pension från den 1 januari 2017.

Det är just nu en turbulent tid på Länsmusiken i Kalmar. Kammarorkestern Camerata Nordicas musiker hoppar av efter att ledningen av ekonomiska skäl ställt in flera konserter. Under fredagskvällen meddelar styrelsen att länsmusikchefen Kjell Lindström i början av nästa år går i pension.

Väljer att gå vid 60

– Han har gjort ett fantastiskt bra jobb men möjligheten att gå vid 60 års ålder har hela tiden funnits i hans kontrakt. Att han väljer att nyttja den möjligheten och går vidare måste man acceptera. säger, Peter Högberg (S), ordförande för Kalmar Läns Musikstiftelse till SVT Nyheter Småland.

Camerata Nordica

Hur mycket kostar hans pensionsavgång er?

– Det är ingenting vi kommenterar utåt. Men det har inte gjorts några inbetalningar till den under hans 20 år så nu kommer vi få gå ut med hela det beloppet. Inga siffror är klara ännu men det kommer självklart att fresta på. Jag hoppas att vi ska hitta en lösning för detta utan att det ska kräva för mycket, säger Peter Högberg.

Ligger hans pensionsavgång bakom den ekonomiska situationen på något sätt?

– Nej inget sådant.

Personalen har informerats under dagen och är kallade till möte på måndag förmiddag för att diskutera situationen.

Efterträdare får avgörande roll

– Nu vidtar rekryteringen av min efterträdare, som vad gäller innehåll och organisation, kommer få en avgörande roll för Länsmusikens fortsatta verksamhet, säger Kjell Lindström i  ett pressmedelande.

SVT Nyheter Småland har försökt nå Kjell Lindström utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Camerata Nordica

Mer i ämnet