Den tidigare publicerade bilden var fel. Det här är Circle Resort-öarna som planerades.

Nej till konstgjorda öar i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga konstgjorda öar i Figeholms skärgård. Den politiska majoriteten stryker projektet ur Circle resort.

Protesterna har varit högljudda kring byggnadsprojektet i Figeholms skärgård i Oskarshamns kommun. Och efter en presskonferens i dag står det klart att den politiska majoriteten, S+V+MP+C, sätter ner foten och stoppar byggnationen.

– Vi har ett nytt majoritetsförhållande i Oskarshamns kommunfullmäktige, och gemensamt finns ingen majoritet att driva det här vidare. Nu får vi avrunda bygget så att det blir lite bryggor och tillhörande faciliteter istället, säger Mathias R. Karlsson (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Circle resort

Socialdemokraterna har tidigare varit positivt inställda till projektet, men i det nya politiska läget menar Karlsson att det är viktigt att försöka hitta gemensamma politiska inriktningar.

– Det är politikens villkor. Med tanke på vad som händer i landet just nu ser vi att det krävs mer samarbete och utsträckta händer. Det är väldigt tydligt just i dag när man ser vad som händer om man inte är villig att diskutera innehållet i politiken, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Circle resort

Mer i ämnet