Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arenafrågan är avgörande för hockeyklubben Tingsryds AIFs framtid. Det säger klackledaren Rasmus Edberg för supportergruppen Gröna Brigaden. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

Slopade arenaplaner får TAIF-supporters att rasa: ”Vi håller på att avvecklas”

Uppdaterad
Publicerad

Arenafrågan är avgörande för hockeyklubben Tingsryds AIF:s framtid. Det säger klackledaren Rasmus Edberg för supportergruppen Gröna Brigaden, som är besviken över beskedet att förhandlingarna om en ny arena nått vägs ände.

– Om inte detta händer inom fem år att man kommer igång med detta, så kommer vi inte ha kvar föreningen på samma sätt. Och det kommer ju drabba kommunen i det stora hela, säger Rasmus Edberg, som är klackledare för Gröna Brigaden, TAIF:s supporterklubb.

Renovering av den befintliga Dackehallen, bygga helt nytt, bygga en ny isyta – turerna har varit många genom åren gällande ishockeyarenan i Tingsryd.

2018 gick Socialdemokraterna i kommunen ut med att de ville se en ny arena. Något som nu, sex år senare, kan konstateras inte blir av.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christer Ekberg, vd för Tingsryds AIF är besviken men inte särskilt förvånad över att det inte ser ut att bli någon ny arena i Tingsryd. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

– Enligt oss är Tingsryds AIF kommunens viktigaste varumärke, säger Rasmus Edberg som är besviken över beskedet.

I klippet högst upp hör du varför Rasmus Edberg tror att arenafrågan är så avgörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.