Foto: Privat/Filip Lundh

Fotograf i Fröslunda: ”Det började regna småsten”

Uppdaterad
Publicerad

Frilansfotografen Tobias Sternhag var snabbt på plats när det började brinna i ett soprum i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna på måndagskvällen. Och han fick snabbt skydda sig mot sten som kastades mot honom och hans kollegor.

Det var sent i går kväll som räddningstjänsten fick rycka ut på ett brandlarm i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Till platsen åkte även några frilansfotografer, bland annat Tobias Sternhag.

Satt på en höjd

– När jag kommer till Fröslunda sammanstrålar vi frilansfotografer. Sen hör vi ett gäng sitta på en höjd mittemot och sen började det regna småsten. Hela nävar kastade de och de sa fula ord, säger Tobias Sternhag till SVT Nyheter Sörmland.

Stenkastning i Fröslunda

Hur många personer var det?

– Det såg ut som det var tio personer på höjden.

”Rörde mig undan”

Efter att de hade utsatts för stenkastning splittrade de sig.

– Jag rörde mig undan för att ringa polisen och informera räddningsledare och brandbilarna. Jag stannade kvar i väntan på att polisen kom.

Han berättar vidare om den tuffa arbetssituationen.

– Man får en känsla av vad räddningstjänsten i Stockholm går igenom. Man blev chockad, framförallt när man kom hem och började reflektera över vad som hänt. Det kom helt utan förvarning, säger han.

”Bara väntat på detta”

Tobias Sternhag är däremot inte förvånad över att de utsattes för stenkastning.

– Vi har egentligen bara gått och väntat på det här, tyvärr. Man får tänka hur man ska göra i framtiden och tänka till extra var man ställer sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Fröslunda

Mer i ämnet