Foto: Privat

Kent-kortege med trumslagare genom Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En parad med trumslagare genom Eskilstuna till Kents ära. Det planeras nästa onsdag, och arrangören räknar med att uppemot 2000 personer deltar.

Det är det kommunala bolaget Destination Eskilstuna som har lämnat in en ansökan till polisen om att arrangera en kortege genom centrala Eskilstuna, från Fristadstroget till lokalen Lokomotivet. En ansökan som dock inte är beviljad än.

Kortege med trumslagare

Destination Eskilstuna har varit förtegen om arrangemanget, men i ansökan står det att kortegen kommer att ledas av en trumslagare, precis som i videon till nya skivan. Det understryks dock att bandets medlemmar inte kommer att delta i kortegen, som ska genomföras under eftermiddagen.

Väl på plats på Lokomotivet kommer de som går med i paraden ha möjlighet att förhandslyssna på bandets nya skiva. Micke Lönngren, som är evenemangschef på Destination Eskilstuna, skriver också i ansökan att man räknar med att det kommer 1500-2000 personer. Väl framme vid Lokomotivet tänker man låta 1000 personer i taget på lyssna på skivan.

Kommunen med och betalar

Micke Lönngren har varken igår eller idag velat svara på några frågor kring arrangemanget per telefon. Så här svarar han dock i mejl.

Är Destination Eskilstuna med och finansierar arrangemanget?

– Ja, och vi uppskattar våra konstnader för eventet till cirka 12.500 kronor.

Ska ett kommunalt bolag vara med och finansiera och arrangera lanseringen av en skiva?

– Vi bidrar till genomförandet av ett event med en exklusiv förhandslyssning av Kents sista skiva till Eskilstunaborna och tillresta, skriver Micke Lönngren.

Den absoluta merparten av kostnaderna står dock skivbolaget för.

Svarar via mejl

Även bandets pressansvariga, Sandra Nordin, svarar på frågor via mejl.

Varför kommer ingen av gruppens medlemmar?

– Därför att de tyvärr har fullt upp inför albumreleasen.

Hur kommer kortegen att se ut?

– Det vill vi inte svara på eftersom det förtar upplevelsen och överraskningsmomentet som är inplanerat för alla dem som kommer till Fristadstorget i Eskilstuna i nästa vecka. Det vore så tråkigt om fansen inte får ta del av den upplevelse som bandet önskat, skriver Sandra Nordin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.