Den misstänkte 34-åringen kunde gripas efter tips från allmänheten. Här är en anonymiserad version av bilden från övervakningskameran som polisen släppte. Foto: Polisen

34-åring häktas för attack i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

34-åringen misstänks för vansinnesdådet i tunnelbanan som resulterade i att en 23-årig man vårdas på sjukhus med allvarliga skador. På fredagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Den 34-årige man som gripits misstänkt för att ha knuffat ned en 23-årig man framför ett tunnelbanetåg under tisdagskvällen är nu häktad. Häktningsförhandlingen hölls i Stockholms tingsrätt idag och han häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Åtal väntas komma inom två veckor och mannen ska nu genomgå en personutredning.

Knuffades i tunnelbanan

– Det är nog bra i det här fallet. Det finns en del som tyder på att min klient inte mår speciellt bra, psykiskt, säger Frida Wallin som är försvarsadvokat åt 34-åringen.

Varken nekar eller erkänner

Mannen nekar inte till anklagelserna men erkänner inte heller brottet.

– Han har inte sagt någonting om hur han ställer sig till anklagelserna, säger Frida Wallin som inte heller vill berätta om mannen kan bekräfta att han befann sig på T-centralen när brottet ägde rum.

Carl Mellberg, vice chefsåklagare, menar att bevisläget är gott.

– Vi har hört flera personer i utredningen och vill höra ännu fler. Vi uppmanar också personer som varit på plats när gärningen begicks att kontakta polisen, om de inte hörts, säger Carl Mellberg.

Det finns också material från övervakningskameror som ska sammanställas.

”Ingen relation mellan häktad och offer”

Mannen som knuffades ner på spåret ligger fortfarande nedsövd och har inte kunnat höras.

– Hans fru fanns precis i närheten när det här hände och bevittnade hela händelsen, och hon är en av de som hörts i utredningen, men jag går inte in på vad hon, eller någon annan, har sagt, säger Carl Mellberg.

– Det finns ingen, som vi känner till, relation mellan gärningsmannen och offret, säger Carl Mellberg.

Greps efter tips

34-åringen kunde gripas efter att polisen begärt ut övervakningsfilmer och sen publicerat bild på mannen. Vittnen kände igen honom och han greps i Rinkeby.

34-åringen är sen tidigare misstänkt för våldsamt motstånd mot en ordningsvakt i tunnelbanan när vakten försökte avlägsna honom från Hötorgets t-banestation i november 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet