Tunnelbanan i Stockholm Foto: Helena Jonsson/privat

Man begärd häktad efter knuffen i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som gripits misstänkt för att ha knuffat ned en annan man framför ett tunnelbanetåg under tisdagskvällen är nu begärd häktad.

City åklagarkammare i Stockholm begärde under torsdagen den sedan tidigare anhållne mannen häktad på sannolika skäl för försök till mord.

– Det jag kan konstatera är att mannen är begärd häktad på sannolika skäl och jag gör den bedömningen att misstankegraden bör läggas där, säger Carl Mellberg, vice chefsåklagare.

Knuffades i tunnelbanan

Den vice chefsåklagaren kommenterar inte vad videomaterialet har gett när det kommer till bevisbörda.

– Det vill jag inte gå in på. Det jag kan säga är att han sedan tidigare var misstänkt för våldsamt motstånd sedan november 2015.

Det var vid 22-tiden under tisdagen som en 25-årig man blev påkörd av ett tåg på T-centralen i Stockholm. Mannen misstänks ha knuffats ner på spåret och under onsdagen har polisen sökt efter en person som fångats på övervakningsfilmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet