Massavhopp från Bällstabergsskolan

Uppdaterad
Publicerad

I våras fick rektorn och utvecklingschefen på Bällstabergsskolan sparken. Nu har 27 anställda valt att lämna skolan.

Det var i mars som Vallentuna kommun började misstänka att de två anställda på skolan gjorde sig skyldiga till ekonomiskt fusk. Bland annat misstänks rektorn och utvecklingschefen ha använt skolans kontokort till privata resor och köp för omkring 200.000 kronor. Efter en utredning fick de båda männen sparken från skolan.

Flera lärare lämnar skolan

Efter en turbulent vår så har nu 27 anställda valt att lämna skolan, flera av dem ska vara lärare, det skriver tidningen Mitt i.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

– Den främsta anledningen till att de valt att byta kommun är för att höja sin lön. Andra faktorer har varit att man önskar komma närmare sitt hem eller går på föräldraledighet, säger Lars Hultberg på Bällstabergsskolan, till tidningen Mitt i.

På det lokala fackförbundet för Lärarförbundet i Vallentuna är man bekymrad över utvecklingen och anser att ledningen måste utreda avhoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

Mer i ämnet