Utredning om rektor kostade två miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Nu är notan för utredningen om härvan på Bällstabergsskolan i Vallentuna klar – kostar skattebatelarna över två miljoner.

Det var i mars 2015 som Vallentuna kommun började misstänka att Bällstabergsskolans rektor och utvecklingschef gjort sig skyldiga till ekonomiskt fusk. Männen misstänks ha gjort privata resor och fakturaköp för hundratusentals kronor. Och efter en extern utredning fick de båda sparken och polisanmäldes.

Och nu har notan kommit, utredningen som gjordes av revisionsfirman PWC kommer att kosta skattebetalarna i Vallentuna kommun 2,1 miljoner kronor, cirka 600.000 mer än de beräknade kostnaden, det skriver Mitt i.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

– Jag håller med om att det är mycket pengar, säger Victor Kilén, tillförordnad kommun­direktör till Mitt i.

”Behövde nystas upp”

Trots att det handlar om en stor summa pengar menar Kilén att kostnaden inte kommer att belasta kommunens verksamheter.

– Nej, pengarna tas från en speciell budgetpost för oförutsedda utgifter som är till för just sådant här. Härvan behövde nystas upp av en objektiv part. Sedan har hela kommunen kunnat dra nytta av det här arbetet när det handlar om att utveckla ekonomisk styrning, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

Mer i ämnet