Vallentuna kommun polisanmäler sparkad rektor

Uppdaterad
Publicerad

Bällstabergsskolans rektor och utvecklingschef misstänks ha gjort privata resor och fakturaköp för hundratusentals kronor. Nu polisanmäler Vallentuna kommun de båda männen.

Det var i mars 2015 som Vallentuna kommun började misstänka att männen gjort sig skyldiga till ekonomiskt fusk. En extern utredning gjordes och i mitten av maj fick de båda sparken.

I måndags blev revisionsrapporten klar. Nu går Vallentuna kommun vidare med en polisanmälan. Bland annat misstänks rektorn och utvecklingschefen ha använt skolans kontokort till privata resor och köp för omkring 200.000 kronor. Enligt Viktor Kihlén, tillförordnad kommundirektör i Vallentuna, ska rektorn attesterat utläggen själv.

– Det handlar om resor, representation där man inte bifogat syfte, deltagare och ibland inte heller bifogat kvitton. Så då har vi inte kunnat verifiera vad det gällt. Den första delen vi utrett är arbetsrättslig men nu vill vi också låta polisen undersöka om det begåtts brott enligt straffrätten, säger Viktor Kihlén till P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

Mer i ämnet