Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) vill att Migrationsverket stoppar asylboendet i Solna.

Solna: ”Stoppa asylboendet”

Uppdaterad
Publicerad

Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna, kräver att Migrationsverket stoppar planerna på ett asylboende för 852 personer i Solna.

– Det är provocerande att Migrationsverket stänger fungerande verksamheter runtom i Sverige och samtidigt går vidare med en omfattande etablering i Solna på ett så ogenomtänkt sätt, säger Pehr Granfalk (M) i ett pressmeddelande.

Ingen vilja till samarbete från Solna

Pehr Granfalk har länge varit kritisk till planerna på asylboendet, och inte minst på att kommunen inte fått tillräcklig information från Migrationsverket.

Bråk om asylboende i Solna

”Det finns i dag inga förutsättningar för att en etablering ska kunna ske i god samverkansanda med staden när Migrationsverket har detta tillvägagångssätt. Från staden finns det inte längre någon vilja till samarbete”, står det i pressmeddelandet från Pehr Granfalk.

– Migrationsverket borde behålla fungerande anläggningar och avbryta upphandlingen som är överklagad. Jag kräver att man ger Solnaborna definitivt besked om att det inte längre är aktuellt med ett asylboende i Hagaparken, säger Pehr Granfalk (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk om asylboende i Solna

Mer i ämnet