Ingen vet vad felet beror på

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra veckans haveri i journalsystemet Take Care så inledde landstinget en utredning. Men man vet fortfarande inte alls vad som orsakar felet.

Förra tisdagen havererade journalsystemet Take Care runt om i hela landstinget. Nästan exakt en vecka senare havererade systemet på nytt. Efter det första haveriet inledede Stockholms läns landsting en utredning för att ta reda på vad stoppet berodde på.

– Vi har externa konsulter som tillsammans med vår it-avdelning tittar på det här. Men vi vet ännu inte vad som var felet förra gången, säger Erik Berglund, kommunikatör på landstinget.

Journalsystem på sjukhus utslaget

ABC: Så det här felet kan fortsätta att dyka upp?

– Ja, alltså vi vet inte vad felet beror på, och då kan vi inte heller utesluta att det händer igen, säger Erik Berglund.

Tillverkaren av Take Care är CMG Sweden.

– Vi arbetar fortfarande med att identifiera varför problemet uppstått. Utredningen måste få ha sin gång och jag vill inte spekulera i vad som har hänt, säger företagets divisionschef Daniel Andersson.

TT: Är du förvånad att systemet havererar för andra gången på kort tid?

– Det är klart att jag är. För oss och för vår kund är det här en väldigt allvarlig situation.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalsystem på sjukhus utslaget

Mer i ämnet