Misstänkta bordellmamman häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den huvudmisstänkte i kopplerihärvan har häktats. Hon misstänks för grovt koppleri. Nu har även den andra misstänkta kvinnan häktats.

Den huvudmisstänkta bordellmamman har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri.

Tingsrätten anser att åklagarens bevisning håller för att hålla kvinnan frihetsberövad under utredningen, och håller med åklagaren om att kvinnan bör häktas för att inte kunna påverka utredningen.

KOPPLERIHÄRVA I UPPSALA

Häktningsförhandlingen mot den andra misstänkta, en kvinna i 20-årsåldern, pågick långt in på fredagskvällen. Därefter stod det klart att även hon häktas på sannolika skäl misstänkt. Enligt åklagaren är hon misstänkt för grovt koppleri eller i vart fall medhjälp till grovt koppleri.

De båda misstänks vara inblandade i en prostitutionshärva i Uppsala och greps i tisdags. Spaning mot den huvudmisstänkta kvinnan har pågått sedan 2015.

Efter att anklagelserna mot den huvudmisstänka kvinnan lästs upp meddelades att hon förnekar brott. Rätten beslutade sedan att hålla förhandlingarna bakom stängda dörrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KOPPLERIHÄRVA I UPPSALA

Mer i ämnet