Bilder från Lovisa Bratteks lägenhet. Foto: Lovisa Brattek

Svenska Lovisa Brattek mitt i händelserna i London

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Brattek låg och sov när ett obehagligt sms väckte henne. En explosion hade inträffat i precis utanför hennes hem.

Strax efter klockan 09.00 under fredagsmorgonen kom larmet. Någon typ av explosion skulle ha inträffat på tunnelbanestationen Parsons Green i London. Det ska ha varit en hink som fattat eld och flera personer uppges skadade.

– Jag jobbar och bor på The White Horse (en pub, reds. anm.) som ligger runt hörnet från stationen. Jag vaknade av att min pojkvän sa att han hade fått ett sms av en kollega om vad som hade hänt. Det är såklart väldigt obehagligt då det är så nära inpå, säger Lovisa Brattek.

Terrordådet vid Parsons Green i London

”Mina vänner är okej”

Morgonen har hon tillbringat i telefon.

– Jag har naturligtvis hört av mig till familj och vänner hemma i Sverige för att meddela att jag är okej. Mina vänner här i London är okej, säger hon.

Vad gör du nu?

– Det blir att stanna inne. Folk som har evakuerats från närliggande byggnader håller sig inne på puben så jag är på väg ner för att se om jag kan hjälpa till, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet vid Parsons Green i London

Mer i ämnet