Morddömd överklagar till HD

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-årige man som i hovrätten dömdes till 15 års fängelse för mordet på Rud i Karlstad i augusti i fjol överklagar nu domen till Högsta domstolen.

I överklagan yrkar mannen på att han inte borde dömas för mord utan för grov misshandel och vållande till annans död. Om han skulle dömas för mord, dråp eller grov misshandel och vållande till annans död vill mannen att straffet ska bli rättpsykiatrisk vård alternativt ett kortare fängelsestraff.

Det var i slutet av augusti som en avliden man hittades i en skogsdunge på Rud i Karlstad, mannen hade en kraftig skärskada i halsen.

Kort därefter grips en 34-årig man som i december 2014 dömdes till 16 års fängelse för mord. Mannen överklagade men domen fastställdes i februari i år av hovrätten men där sänktes straffet till 15 års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Rud

Mer i ämnet