Mordrättegång inledd

Uppdaterad
Publicerad

Idag hålls rättegången mot den 34-åring som misstänks ha skurit halsen av en 31-årig man på Rud i Karlstad i somras.

På eftermiddagen den 31 augusti hittade privatpersoner 31-åringens döda kropp i en skogsdunge strax intill Ruds centrum i Karlstad. Spåren ledde polisen till en 34-årig man som kort därefter greps misstänkt för mord.

34-åringen nekade först till brott, men efter ett antal förhör har han erkänt att han dödat 31-åringen. Han berättar att han skurit honom i halsen bakifrån, men menar att det var frågan om misshandel eller vållande till annans död, inte mord.

Misstänkt mord på Rud

Stark bevisning

Vice chefsåklagare, Cecilia Aronsson menar att hon har stark bevisning för att få honom fälld för mord.

– Personen har medgett att det är han som har skurit i halsen och all bevisning som vi har funnit sedan styrker de här uppgifterna, säger hon.

Motivet fortfarande oklart

Vad som fick 34-åringen att begå dådet är fortfarande oklart, han har i förhör inte kunnat förklara varför.

– Vi har haft svårt att hitta något direkt motiv till den här gärningen faktiskt. Det verkar inte ha föregåtts av något direkt bråk mellan parterna, säger Cecilia Aronsson.

En rättspsykiatrisk undersökning visar att 34-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Om han fälls för mord riskerar han fängelse mellan 10 och 18 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Rud

Mer i ämnet