Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Orsaken till branden på Romstad kan vara klarlagd

Uppdaterad
Publicerad

Orsaken till branden på Romstad där fyra personer dog kan ha varit ett värmeljus, enligt den polisens tekniska utredning.

– Det vi sett är att det har brunnit i ena änden av en soffa. Vi har också hittat en aluminiumkopp som smält fast i soffan. Vi har också skickat prover till NFC, Nationellt forensiskt centrum, och räknar med svar inom några veckor, säger Leif Nyström vid polisen till SVT Nyheter Värmland.

Det var i slutet av oktober som fyra personer, två barn och deras föräldrar, omkom i en brand på Romstad i Karlstad. Vid en tidigare undersökning bekräftades att brandvarnaren som fanns i lägenheten inte hade fungerande batterier.

Lägenhetsbranden på Romstad

Läs mer: Allt tyder på att branden på Romstad var en olycka

Branden, som började i soffan, ska snabbt ha utvecklats till en glödbrand, och fyllt lägenheten med rök. Det är också röken som man antar dödade familjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden på Romstad

Mer i ämnet