Foto: SVT/Valeria Helander

Götaälvbron fastnade i uppfällt läge

Uppdaterad
Publicerad

Götaälvbron fastnade på onsdagseftermiddagen i uppfällt läge. Vid 15.30-tiden kunde trafiken börja rulla igen. Då hade stoppet pågått i närmare två timmar.

Händelsen ska ha inträffat strax innan 14 på onsdagen. Polis och räddningstjänst deltog i insatsen vid bron för att säkerställa säkerheten.

– Den ena delen av bron ska ha fastnat i uppfällt läge cirka en meter från vägbanan. Jag vet inget mer just nu, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Götaälvbron

Fel med broklaff

Enligt Västtrafik berodde felet på en broklaff som inte kan stänga ordentligt. Stoppet vid bron påverkade en rad buss- och spårvagnslinjer, men även bil- och båttrafik.

Paula Alvarez berättar att resenärer fick räkna med inställda linjer och förlängda restider.

– Det gäller samtliga linjer som trafikerar mellan Nordstan och Hisingen, berättade Paula Alvarez, störningskoordinator vid Västtrafik.

Kan ha orsakats av värmen

Enligt personalen som arbetar på Götaälvbron kan problemet ha orsakats av värmen.

– Jag kan inte gå in på detaljer just nu. Det är fullt upp här. Men den går inte ner, helt enkelt, sade en av Götaälvbrons broöppnare till SVT Nyheter Väst på eftermiddagen.

Trafiken igång igen vid 15.30-tiden

Vid 15.30-tiden kunde Västtrafik bekräfta att problemet var åtgärdat och hade släppts på igen. Bron hade då varit avstängd i närmare två timmar.

– Det har bildats köer i stan, så man får räkna med att det kan ta en stund innan trafiken rullar på som vanligt igen, sa Västtrafiks presskommunikatör Kristian Lans då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Götaälvbron

Mer i ämnet