Foto: SVT.

Romerna ska avhysas

Uppdaterad
Publicerad

Idag träffades kommunstyrelsen i Skellefteå för att diskutera EU migranternas boende på Mobacken. Nu är det klart att migranterna ska avhysas från platsen.

Avhysningen kommer dock inte att ske förrän kommunen hittat en acceptabel boplats åt dem, enligt kommunalrådet Lorents Burman (S).

– Av den förda diskussionen uppfattar jag att huvudinriktning är att EU-migranterna inte ska få vara kvar vid Mobackenbadet, vilket ligger i linje med lagen och det Moderaterna tidigare framfört, säger Andreas Löwenhöök (M) i ett pressmeddelande.

– Sedan har vi fått information om att kommunen just nu jobbar brett med frågan om var EU-migranterna ska hänvisas. I den frågan står Moderaterna fast i att de bör hänvisas till campingar eller till privata markägare som är villiga att upplåta sin mark. Vi anser inte att kommunen ska peka ut någon långvarig uppställningsplats på allmän mark, säger Andreas Löwenhöök (M).

KS beslutade också att ge ytterligare 50.000 kronor till föreningen SAMS som hjäper tiggare i Skellefteå. Pengarna ska gå till bland annat tolkhjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.