Foto: SVT/Räddningstjänsten/Ur polisens förundersökning

Knarkligans hus brann till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsnatten förra veckan brann en villa utanför Skellefteå ner till grunden – nu har huset visat sig vara det tidigare sätet för en nyligen dömd narkotikaliga.

Förra veckan fick SOS Alarm ett samtal om ett hus i en by utanför Skellefteå som stod i brand. Räddningstjänst och polis kom till platsen, men huset gick inte att rädda.

Det var en förbipasserande bilist som upptäckte att huset, och en intilliggande lada, var övertända. I fastigheten paketerades mängder med droger av de inblandade i knarkhärvan, som tidigare i sommar ställdes inför rätta.

Droghärva i Skellefteå

Finns det något samband mellan branden och knarkhärvan?

– I nuläget vill jag inte spekulera i det. Det som händer nu är att våra tekniker ska göra en brottsplatsundersökning imorgon. Vi ska också hålla förhör, bland annat personer som känner till och äger fastigheten, säger Lars Persson, ställföreträdande chef på Skelleftepolisen.

Ser ljust på utredningen

Bortsett från tipsaren, som larmade SOS Alarm, har inte polisen fått in några uppgifter kring händelsen. Men Lars Persson ser ljus på utredningen.

– När det är en totalbrand så är det svårare att hitta spår, men vi har duktiga tekniker.

Ingen person kom till skada i samband med branden.

2,7 miljoner

Det var i juli i år som Skellefteå tingsrätt dömde sex män som sålt droger för miljoner, i en av de största knarkrättegångarna i svensk historia.

Männen ska ha genomfört drygt 4500 affärer för sammanlagt 2,7 miljoner kronor. Droghandlen skedde till stor del online. Två av männen dömdes till tio respektive fem års fängesle, tre andra dömdes till ett, två och tre års fängelse vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Droghärva i Skellefteå

Mer i ämnet