Foto: SVT

Tatiana vädjar till politikerna: ”Skär inte ner på barnens framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Tatiana Stepanova är mamma till tre barn. Killarna som är elva och tolv år gamla spelar båda i den kommunala musikskolan. Men när de äntligen fått plats efter tre års köande har ett sparkrav på 3,5 miljoner kronor drabbat musikskolan i Umeå.

– De har sådan spelglädje! Där behöver jag aldrig påminna dem om att göra spelläxan, säger Tatiana.

Hon tyckte väntan för att få hjälp vid klaveret var alltför lång. Även om det var betydligt dyrare ville hon ge pojkarna en tidig chans att musicera och lät dem därför spela privat i väntan på plats i den kommunala musikskolan.

– När lillasyster kom till världen hade vi inte längre råd med privatlektioner och vi var så tacksamma att de då fick möjlighet att spela vid den kommunala musikskolan. Det hoppas jag också lillasyster ska få göra så småningom.

Läs även: Miljonspar chockar musikskolan

Vädjar till politikerna

Tatiana blir arg när hon hör talas om att det ska sparas. Hon vädjar direkt till politikerna:

– Skär inte ner så det drabbar barnen. Det är de som är vår framtid! Det kommer att slå tillbaka om ni inte satsar på dem. Ungdomar som inte har något att göra – de behöver ha aktiviteter, som musik, säger hon och tillägger:

– Man väljer ju också att bo där man tror att det ska bli bra för barnen. Umeå som nyss kallade sig kulturhuvudstad, nu bryr de sig inte längre om det som verkligen är kultur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.