Tittarna om kommunen: Skärp er!

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens skadeståndskrav på Erik Sundqvist väcker känslor på Västerbottensnytts facebooksida. De allra flesta tycker att kommunen gör fel och att 17-åringen istället borde anställas.

Tidigare under torsdagskvällen berättade vi om Umeå kommuns skadeståndskrav på Erik Sundqvist. Han hackade sig in kommunens datasystem, dömdes till samhällstjänst men kommunen vill ändå ha en halv miljon kronor i ersättning.

”Inte kriminell, snarare ett geni”

I kommentarsfältet på vår facebooksida är de flesta tittarna bedrövade över kommunens agerande. Bland annat skriver en signatur:

Hackerintrånget

”Det borde göras en protestlista till kommunen till förmån för Eric Sundqvist + en offentlig ursäkt . Pojken är ju absolut INTE kriminell,  snarare ett geni.”

En annan lyder:

”Han har ju redan fått sitt straff och om någon hade lyssnat på han innan, så hade han inte behövt gå till olagligheter!!! Det här är bara så jäkla dåligt av Umeå kommun!!!!”

Alla är inte på Eriks sida

Men inte alla ställer sig bakom Sundqvists agerande.

”Vi ska inte uppmuntra de som är olagligt!”, skriver en signatur.

Vill du också tycka till så klickar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hackerintrånget

Mer i ämnet